Bitki wieprzowe z kopytkami i buraczkami
Bitki wieprzowe z kopytkami i buraczkami to propozycja smacznej potrawy na pyszny niedzielny obiad. Aby mięso było delikatne…
Długo duszone żeberka
Długo duszone żeberka w sosie własnym to żeberka w pysznym, ciemnym, warzywnym sosie. Mięso samo odchodzi o kości…
Klasyczne żeberka z młodą kapustą
Klasyczne żeberka z młodą kapustą to klasyczne danie polskiej kuchni. Żeberka w aromatycznym ciemnym sosie i delikatna w…
Jak przygotować domowe pastrami
Pastrami to nazwa przygotowanego w odpowiedni sposób kawałka wołowiny. Jednak możecie również w ten sposób przygotować zarówno wieprzowinę,…
Polędwiczka po indyjsku
Polędwiczka po indyjsku to moja wariacja na temat przygotowania standardowego dania z polędwiczką. Wyjątkowy aromat uzyskamy dzięki dodaniu…
Polędwiczki wieprzowe w porach
Polędwiczki wieprzowe w porach to wbrew pozorom bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polędwiczka jest bardzo delikatnym mięsem więc…
Polędwiczka z pieczarkami w cieście francuskim
Szukaliśmy pewnej odmiany od tradycyjnie przygotowywanej polędwiczki w sosie. Po długich namysłach, wertowaniu internetu postanowiliśmy, że tym razem…
Polędwiczka w cieście francuskim
Polędwiczka w cieście francuskim to danie, które idealnie będzie się nadawało do podania zarówno na ciepło jak i…
Polędwiczki wieprzowe w pieczarkach
Pyszne zapiekane polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym. To danie świetnie nadaje się na niedzielny obiad, albo kiedy chcemy…