
Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Sałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny.
Złoty kolor kukurydzy sprawi, że zachwyci nas nie tylko smak, ale i wygląd, natomiast dzięki dodatkowi ryżu będzie ona niezwykle pożywna.
Przepis oraz lista składników jest poniżej…
Składniki
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- torebka ryżu
- puszka kukurydzy
- cała czerwona cebula
- 100g sera żółtego
- szczypiorek
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- sól
- pieprz
- 5 jajek
Sałatka z tuńczykiem i ryżem – przepis
- Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Zostawiamy do ostygnięcia.
- Tuńczyka odcedzamy z zalewy.
- Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
- Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
- Cebulę kroimy w kostkę.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy w kostkę.
- Wszystkie składniki mieszamy w misce razem z majonezem, ketchupem oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowe…
Smacznego!
0 komentarzy