Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny.

Złoty kolor kukurydzy sprawi, że zachwyci nas nie tylko smak, ale i wygląd, natomiast dzięki dodatkowi ryżu będzie ona niezwykle pożywna.

Przepis oraz lista składników jest poniżej…

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • torebka ryżu
  • puszka kukurydzy
  • cała czerwona cebula
  • 100g sera żółtego
  • szczypiorek
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • 5 jajek

Sałatka z tuńczykiem i ryżem – przepis

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Zostawiamy do ostygnięcia.
  2. Tuńczyka odcedzamy z zalewy.
  3. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
  4. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  5. Cebulę kroimy w kostkę.
  6. Szczypiorek drobno siekamy.
  7. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy w kostkę.
  8. Wszystkie składniki mieszamy w misce razem z majonezem, ketchupem oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Gotowe…

Smacznego!

Obejrzyj również wideo:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.