Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatka z ryżem i tuńczykiem to bardzo szybka do przygotowania propozycja przystawki. Świetnie sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym lub w gronie znajomych. Bogata jest w wiele składników mineralnych i odżywczych, które zawiera w sobie tuńczyk.

Robiąc tą sałatkę warto wybrać tuńczyka w sosie własnym, będzie on znacznie mniej tłusty od tego w oleju.

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 czerwona cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sałatka z ryżem i tuńczykiem – przepis

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.

Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z zalewy.

Cebulę, ogórka drobno kroimy w kosteczkę.

Wszystkie składniki mieszamy w misce z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

4 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.