
Sałatka z kurczakiem i parmezanem
Sałatka z kurczakiem i parmezanem jest to delikatna i bardzo aromatyczna sałatka, która idealnie sprawdzi się na szybką i lekką kolację.
Jest bardzo szybka w przygotowaniu i składa się dosłownie z kilku składników. Sprawdźcie przepis i będziecie wiedzieli jak ją przygotować, aby kurczak był delikatny w smaku i soczysty.
Kurczaka będziemy smażyli w papierze do pieczenia, dzięki czemu zachowa cały swój smak, aromat i soczystość.
Zobacz również: Sałatka z awokado i pomidorkami
Składniki
- filet z kurczaka
- parmezan
- bagietka
- miks sałat
- oliwa
- odrobina słodkiej papryki
Sałatka z kurczakiem i parmezanem – przepis
- Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką. Zawijamy w papier do pieczenia i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron przez ok. 5-6 minut.
- Bagietkę kroimy w kromki, skrapiamy oliwą i smażymy na patelni grillowej na złocisty kolor. Kroimy w dużą kostkę.
- Na talerzu układamy miks sałat. Pokrojonego w duże kawałki kurczaka oraz grzanki.
- Parmezan ścieramy na tarce na duże „wióry” i układamy na sałatce.
- Całość możemy skropić oliwą i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zobacz również: Sałatka z brokułem i jajkiem

Smacznego!