Pyszny kotlet schabowy
Mięsa

Pyszny kotlet schabowy

Ten kotlet schabowy w wykonaniu Madzi to istna poezja. Delikatny w smaku, z rumianą panierką, kruchym i wilgotnym mięsem. Pyszności…

Możecie go podać z ziemniakami z wody, surówką z kapusty, albo w zdrowszej wersji – z gotowanym brokułem :) Każda będzie jednakowo dobra, bo cały smak zamknięty jest w schabowym.

Składniki

  • schab
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • brokuł, albo dowolne inne dodatki
  • olej do smażenia

Kotlet schabowy – przepis

  1. Plastry schabu delikatnie rozbijamy, aby były dość cienkie.
  2. Doprawiamy je po jednej stronie solą i pieprzem. Powtarzamy tą czynność dla wszystkich kawałków mięsa, układając je jeden na drugim.
  3. Schab panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
  4. Na odrobinie oleju, na małym ognie smażymy kotlety aż będą rumiane z obu stron.
  5. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 minut.

Smacznego!

One Comment

  • Mirabelka

    Genialny przepis, wyszły świetne w smaku i genialna panierka. Od siebie dodałem tylko więcej ostrego pieprzu bo lubię jak są mocno pieprzne. Zapisałem sobie przepis aby się go trzymać bo jest po prostu idealny. Dzięki za wskazówki na takiego schaboszczaka. Polecam wszystkim pozostałym także, to naprawdę jest pycha.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.