Pyszny kotlet schabowy

Pyszny kotlet schabowy

Ten kotlet schabowy w wykonaniu Madzi to istna poezja. Delikatny w smaku, z rumianą panierką, kruchym i wilgotnym mięsem. Pyszności…

Możecie go podać z ziemniakami z wody, surówką z kapusty, albo w zdrowszej wersji – z gotowanym brokułem :) Każda będzie jednakowo dobra, bo cały smak zamknięty jest w schabowym.

Składniki

  • schab
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • brokuł, albo dowolne inne dodatki
  • olej do smażenia

Kotlet schabowy – przepis

  1. Plastry schabu delikatnie rozbijamy, aby były dość cienkie.
  2. Doprawiamy je po jednej stronie solą i pieprzem. Powtarzamy tą czynność dla wszystkich kawałków mięsa, układając je jeden na drugim.
  3. Schab panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
  4. Na odrobinie oleju, na małym ognie smażymy kotlety aż będą rumiane z obu stron.
  5. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 minut.

Smacznego!

Obejrzyj również wideo:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.