Pieczone ziemniaki z przyprawami to idealny dodatek do dań mięsnych. Takie ziemniaczki świetnie będą pasować do pieczonego kurczaka, steka, czy chociażby smażonej piersi z kurczaka.
Pieczone ziemniaki to bardzo dobra alternatywa, dużo zdrowsza od pozostałych form podawania ziemniaków.
Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy ok. 7-8 minut w osolonej wodzie. Taki zabieg pozwoli nam aby nie piekły się zbyt długo, bowiem spalą nam się przyprawy.
Po gotowaniu kroimy ziemniaki w ćwiartki, polewamy oliwą, posypujemy solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut. Pieczemy w temperaturze ok. 170 st. C (góra – dół).
Pieczone ziemniaki z przyprawami
Smacznego!
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Pieczone ziemniaki
Ziemniaki to najpopularniejszy dodatek do obiadów w polskich domach. Można podać je na bardzo wiele sposobów. Tłuczone, w kawałkach, w całości, obrane lub ze skórką, podsmażone, pod postacią klusek lub frytek. Co region, to inne tradycje. Takie ziemniaki z przyprawami mają mniej kalorii niż smażone, a są naprawdę przepyszne.
Ziemniaki z piekarnika
Ziemniaki z piekarnika są niezwykle proste do przyrządzenia. Nie potrzeba też do nich wielu naczyń i garnków. Przed przystąpieniem do gotowania należy zaopatrzyć się w przyprawy, które podkreślają smak ziemniaków. Ich lista może być bardzo długa lub bardzo krótka, w zależności od przepisu. Wykorzystaj pieczone ziemniaki przepisy i poznaj sposób przygotowania tego prostego dania.
Pieczone ziemniaczki to doskonały dodatek do mięs i ryb; można piec je w piekarniku razem z ziemniakami, co zdecydowanie ułatwia i przyspiesza proces przygotowania posiłku. Można jeść je również same lub z dodatkiem sosów albo masła czosnkowego. W tej wersji stanowią idealną ciepłą przekąskę na imprezę lub do wieczornego oglądania filmów. Nie czekaj i wypróbuj przepis jak najszybciej.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda