Ma być zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem.
Zapewne wielu z Was boi się potraw z awokado albo nie miało okazji go spróbować :) Więc chyba nadeszła już ta pora aby się przełamać i go spróbować…
Pasta z awokado świetnie się sprawdzi zarówno na śniadanie jak i kolację.
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- 1 dojrzałe (miękkie) awokado
- 3 jajka
- 1 ząbek czosnku
- sok z 1/4 cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki majonezu
- odrobina dowolnych kiełków
- sól
- pieprz
- pieczywo
Pasta z awokado i kiełkami – przepis
Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę.
Miąż z awokado kroimy w kostkę i skraplamy sokiem z cytryny. Mieszamy je z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy jajka, oliwę majonez, kiełki i mieszamy. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!