Ma być zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem.

Zapewne wielu z Was boi się potraw z awokado albo nie miało okazji go spróbować :) Więc chyba nadeszła już ta pora aby się przełamać i go spróbować…

Pasta z awokado świetnie się sprawdzi zarówno na śniadanie jak i kolację.

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • 1 dojrzałe (miękkie) awokado
  • 3 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z 1/4 cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki majonezu
  • odrobina dowolnych kiełków
  • sól
  • pieprz
  • pieczywo

Pasta z awokado i kiełkami – przepis

Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę.

Miąż z awokado kroimy w kostkę i skraplamy sokiem z cytryny. Mieszamy je z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy jajka, oliwę majonez, kiełki i mieszamy. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!