
Pączki z białego sera
Pączki z białego sera to przepis na szybki deser, który będziecie w stanie zrobić w 10-15 minut. Do ciasta na początku dodajemy ser twarogowy, dzięki któremu pączki zyskują lekkość i delikatny smak.
Pączki w odróżnieniu od tych normalnych nie są tłuste i mają wyjątkowy smak.
Składniki
- 200g sera mielonego
- 2 jajka
- 240g mąki
- 2 płaskie łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania pączków
- olej do smażenia
Przeczytaj przepis na Faworki
Przepis na pączki z białego sera
- Składniki na pączki powinny mieć temperaturę pokojową.
- Do miski dodajemy ser, mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia, sodę i aromat waniliowy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Możecie użyć do tego robota kuchennego, jednak szybciej i tak samo dobrze będzie jeśli wymieszacie wszystko przy pomocy łyżki.
- Z pączków formujemy niewielkie kuleczki i smażymy na bardzo rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
- Po usmażeniu przekładamy je na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i obtaczamy w cukrze pudrze.
Przeczytaj również: Witamina C – właściwości i zastosowanie
Smacznego!
2 komentarze
Slimberrka
Jadłam takie pączki, bardzo dobre
Konesso
Rewelacja! Takich pączków jeszcze nie mieliśmy okazji próbować :)