Pączki z białego sera

Pączki z białego sera

Pączki z białego sera to przepis na szybki deser, który będziecie w stanie zrobić w 10-15 minut. Do ciasta na początku dodajemy ser twarogowy, dzięki któremu pączki zyskują lekkość i delikatny smak.

Pączki w odróżnieniu od tych normalnych nie są tłuste i mają wyjątkowy smak.

Składniki

  • 200g sera mielonego
  • 2 jajka
  • 240g mąki
  • 2 płaskie łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania pączków
  • olej do smażenia

Przepis na pączki z białego sera

  1. Składniki na pączki powinny mieć temperaturę pokojową.
  2. Do miski dodajemy ser, mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia, sodę i aromat waniliowy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Możecie użyć do tego robota kuchennego, jednak szybciej i tak samo dobrze będzie jeśli wymieszacie wszystko przy pomocy łyżki.
  3. Z pączków formujemy niewielkie kuleczki i smażymy na bardzo rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
  4. Po usmażeniu przekładamy je na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i obtaczamy w cukrze pudrze.

Smacznego!

Obejrzyj również wideo:

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.