Muffinki z malinami z płatkami owsianymi to zdrowy deser, który z całą pewnością zasmakuje również najmniejszym domownikom. Będzie szybko i smacznie.
Przepis na: Wielkanocna babka
Składniki
- 75g mąki
- 25g wiórek kokosowych
- 125 ml mleka migdałowego
- 250 g malin (mogą być mrożone)
- 100g płatki owsiane
- łyżeczka sody
- 100g erytrolu
- 1 banan
- 2 łyżki octu jabłkowego
Muffinki z malinami – przepis
W jednej misce mieszamy suche składniki – wiórki kokosowe, płatki owsiane i mąkę, erytrol. W drugiej misce rozgniatamy banana i dodajemy mokre składniki – mleko i sodę rozpuszczoną w occie. Następnie łączymy mokre składniki z suchymi i dodajemy maliny. Mieszamy i przekładamy do „papilotek” do pieczenia muffinek.
Obejrzyj nasze filmy:
Pieczemy babeczki przez 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Możemy je podać z odrobiną bitej śmietany i polewą czekoladową, albo bez niczego.

Smacznego!
Wiórków, a nie wiórek.