Muffinki z malinami z płatkami owsianymi to zdrowy deser, który z całą pewnością zasmakuje również najmniejszym domownikom. Będzie szybko i smacznie.

Przepis na: Wielkanocna babka

Składniki

  • 75g mąki
  • 25g wiórek kokosowych
  • 125 ml mleka migdałowego
  • 250 g malin (mogą być mrożone)
  • 100g płatki owsiane
  • łyżeczka sody
  • 100g erytrolu
  • 1 banan
  • 2 łyżki octu jabłkowego

Muffinki z malinami – przepis

W jednej misce mieszamy suche składniki – wiórki kokosowe, płatki owsiane i mąkę, erytrol. W drugiej misce rozgniatamy banana i dodajemy mokre składniki  – mleko i sodę rozpuszczoną w occie. Następnie łączymy mokre składniki z suchymi i dodajemy maliny. Mieszamy i przekładamy do „papilotek” do pieczenia muffinek.

Obejrzyj nasze filmy:

Pieczemy babeczki przez 30 minut w temperaturze 180 st. C.

Możemy je podać z odrobiną bitej śmietany i polewą czekoladową, albo bez niczego.

Muffinki z malinami
Muffinki owsiane z malinami i bananami

Smacznego!