Zastanawialiście się kiedyś ile składników wystarczy aby przygotować szybki i smaczny obiad? Już odpowiadam… potrzebujemy dosłownie kilku składników aby przygotować niezwykle aromatyczne i rodem wywodzące się ze słoneczniej Italii – makaron z boczkiem i parmezanem.
Spójrzcie na listę składników :)
Składniki
- makaron do spaghetti
- oliwa
- kilka plasterków wędzonego boczku
- 40g startego parmezanu
- świeżo zmielony pieprz
Makaron z boczkiem i parmezanem – przepis
Makaron gotujemy al dente wg. przepisu na opakowaniu.
Obejrzyj nasze filmy:
Na patelni z odrobiną oliwy i czosnku podsmażamy wędzony boczek. Jak zacznie się robić delikatnie rumiany dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy aby makaron wchłoną cały aromat.
Makaron układamy na talerzu i posypujemy sporą ilością startego parmezanu.
Smacznego!
Najprostsze dania zawsze smakują najlepiej. Pięknie wygląda