Makaron z boczkiem i parmezanem
Makarony

Makaron z boczkiem i parmezanem

Zastanawialiście się kiedyś ile składników wystarczy aby przygotować szybki i smaczny obiad? Już odpowiadam… potrzebujemy dosłownie kilku składników aby przygotować niezwykle aromatyczne i rodem wywodzące się ze słoneczniej Italii – makaron z boczkiem i parmezanem.

Spójrzcie na listę składników :)

Składniki

  • makaron do spaghetti
  • oliwa
  • kilka plasterków wędzonego boczku
  • 40g startego parmezanu
  • świeżo zmielony pieprz

Makaron z boczkiem i parmezanem – przepis

Makaron gotujemy al dente wg. przepisu na opakowaniu.

Na patelni z odrobiną oliwy i czosnku podsmażamy wędzony boczek. Jak zacznie się robić delikatnie rumiany dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy aby makaron wchłoną cały aromat.

Makaron układamy na talerzu i posypujemy sporą ilością startego parmezanu.

Smacznego!

1 Komentarz
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Aśka
7 listopada 2017 16:11

Najprostsze dania zawsze smakują najlepiej. Pięknie wygląda