Makaron ryżowy z krewetkami
Makarony

Makaron ryżowy z krewetkami

Makaron ryżowy z krewetkami to danie inspirowane kuchnią azjatycką. Danie przygotujemy bardzo szybko i a swój smak zawdzięcza wykorzystaniu dosłownie kilku składników i przypraw.

Makaron ten smakuje najlepiej zaraz po przygotowaniu.

Zobacz przepis na: Domowe Pad Thai z kurczakiem

Składniki

  • makaron ryżowy
  • ok. 10-12 krewetek
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • mała szalotka
  • 2 łyżki masła
  • kiełki bambusa
  • pieprz

Przeczytaj przepis na: Domowe Pad thai

Makaron ryżowy z krewetkami – przepis

  1. Makaron ryżowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Musicie sprawdzić, bo czasem wystarczy zalać go wrzącą wodą, a czasem trzeba gotować.
  2. Na maśle szklimy drobno posiekaną szalotkę, następnie dodajemy krewetki i smażymy je ok. 6 minut mieszając od czasu do czasu.
  3. Dodajemy do krewetek sos sojowy, sos rybny i wkładamy makaron. Dodajemy kiełki bambusa i mieszamy całość.
  4. Na sam koniec możemy oprószyć całość odrobiną świeżo mielonego, czarnego pieprzu.

Zobacz również: Sprawdzone i tanie kosmetyki dla KOBIET!

Makaron ryżowy z krewetkami

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.