Makaron ryżowy z krewetkami to danie inspirowane kuchnią azjatycką. Danie przygotujemy bardzo szybko i a swój smak zawdzięcza wykorzystaniu dosłownie kilku składników i przypraw.
Makaron ten smakuje najlepiej zaraz po przygotowaniu.
Zobacz przepis na: Domowe Pad Thai z kurczakiem
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- makaron ryżowy
- ok. 10-12 krewetek
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- mała szalotka
- 2 łyżki masła
- kiełki bambusa
- pieprz
Przeczytaj przepis na: Domowe Pad thai
Makaron ryżowy z krewetkami – przepis
- Makaron ryżowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Musicie sprawdzić, bo czasem wystarczy zalać go wrzącą wodą, a czasem trzeba gotować.
- Na maśle szklimy drobno posiekaną szalotkę, następnie dodajemy krewetki i smażymy je ok. 6 minut mieszając od czasu do czasu.
- Dodajemy do krewetek sos sojowy, sos rybny i wkładamy makaron. Dodajemy kiełki bambusa i mieszamy całość.
- Na sam koniec możemy oprószyć całość odrobiną świeżo mielonego, czarnego pieprzu.
Zobacz również: Sprawdzone i tanie kosmetyki dla KOBIET!
Smacznego!