Niedziela…. leniwy poranek, można pospać troszkę dłużej, jednak… Madzia zaskoczyła mnie po raz kolejny, przygotowała przepyszne śniadanie – faszerowane kajzerki :)
To danie z całą pewnością będzie przygotowywane przez nas jeszcze nie raz :) Zobaczcie sami… jakie to danie jest proste do zrobienia, a jak rewelacyjnie wygląda i co najważniejsze – jak smakuje:)
Faszerowane kajzerki – składniki:
- 3 kajzerki
- 15 dag szynki
- 12 pieczarek
- 1 cebula
- ser pleśniowy
- sól
- pieprz
- jajko
Faszerowane kajzerki – przepis:
- Pieczarki, cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
- Szynkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni na odrobinie oleju.
- Dodajemy do szybki pieczarki, cebulę i całość podsmażamy razem. W międzyczasie przyprawiamy solą i pieprzem. Pod sam koniec smażenia dodajemy pokruszony ser pleśniowy i całość odstawiamy do przestygnięcia.
- Po przestygnięciu dodajemy jajko i całość dokładnie mieszamy.
- Z kajzerek wydrążamy środek, a następnie faszerujemy je farszem.
- Kajzerki pieczemy przez 20 minut w temperaturze 160 st. C.
Smacznego !
Obejrzyj nasze filmy:
P.S. Do takiego śniadania świetnie pasuje świeżo zaparzona kawa z mlekiem :)
Kurcze, fantastyczny pomysł na te kajzerki, czasami faktycznie zostają mi niewykorzystane i po ususzeniu robię z nich bułkę tartą :) Ale uwielbiam wszelkie pieczarkowe farsze dlatego takie zapiekanki jak najbardziej na plus! :)