Faszerowane kajzerki

Faszerowane kajzerki

Niedziela…. leniwy poranek, można pospać troszkę dłużej, jednak… Madzia zaskoczyła mnie po raz kolejny, przygotowała przepyszne śniadanie – faszerowane kajzerki :)

To danie z całą pewnością będzie przygotowywane przez nas jeszcze nie raz :) Zobaczcie sami… jakie to danie jest proste do zrobienia, a jak rewelacyjnie wygląda i co najważniejsze – jak smakuje:)

Faszerowane kajzerki – składniki:

  • 3 kajzerki
  • 15 dag szynki
  • 12 pieczarek
  • 1 cebula
  • ser pleśniowy
  • sól
  • pieprz
  • jajko

Faszerowane kajzerki – przepis:

  1. Pieczarki, cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
  2. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni na odrobinie oleju.
  3. Dodajemy do szybki pieczarki, cebulę i całość podsmażamy razem. W międzyczasie przyprawiamy solą i pieprzem. Pod sam koniec smażenia dodajemy pokruszony ser pleśniowy i całość odstawiamy do przestygnięcia.
  4. Po przestygnięciu dodajemy jajko i całość dokładnie mieszamy.
  5. Z kajzerek wydrążamy środek, a następnie faszerujemy je farszem.
  6. Kajzerki pieczemy przez 20 minut w temperaturze 160 st. C.

Smacznego !

P.S. Do takiego śniadania świetnie pasuje świeżo zaparzona kawa z mlekiem :)

1 Comment

  1. Kurcze, fantastyczny pomysł na te kajzerki, czasami faktycznie zostają mi niewykorzystane i po ususzeniu robię z nich bułkę tartą :) Ale uwielbiam wszelkie pieczarkowe farsze dlatego takie zapiekanki jak najbardziej na plus! :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.