Oto przepis na niezwykłe i apetyczne ciasto Kinder Country znane też jako ciasto Kangus, które zachwyca smakiem i prostotą wykonania! To wyjątkowa propozycja dla miłośników chrupiących wrażeń i delikatnej słodyczy.
Spis treści
Ciasto Kinder Country, inspirowane batonikiem Kinder Country, zachwyca różnorodnością tekstur i wyjątkowym połączeniem smaków. Idealne jako deser na każdą okazję lub jako pyszna przyjemność dla siebie i bliskich!
To szybkie i łatwe w wykonaniu ciasto bez pieczenia, które zaskakuje intensywnością smaku już po krótkim schłodzeniu. Idealne, by zaspokoić apetyt na słodycze w niezwykle przyjemny sposób!
Obejrzyj nasze filmy:

Ciasta bez pieczenia przepisy
U mnie na blogu znajdziesz również inne sprawdzone przepisy na pyszne ciasta bez pieczenia. Wśród nich są takie klasyki jak ciasto 3 Bit, czy deser znany z czasów PRL- blok czekoladowy. Myślę, że każdy znajdzie na moim blogu kulinarnym jakaś propozycję dla siebie.
Ciasto Kinder Country składniki
- 100 g krakersów
- 250 g mascarpone
- 350 ml śmietanki 30%
- 200 g białej czekolady
- 200 g mlecznej czekolady
- 2 szklanki pszenicy preparowanej
- opcjonalnie 1 szklanka pszenicy preparowanej na posypanie ciasta
Mascarpone oraz śmietanka muszą być schłodzone. Będziemy też potrzebować blaszkę o wymiarach 22×22 cm. Możecie również użyć tortownicy, ale trzeba będzie docinać krakersy.
Ciasto Kinder Country przepis
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i na dnie układamy pierwszą warstwę krakersów.
250 ml śmietany wraz z mascarpone ubijamy na gęsty jednolity i puszysty krem.

Białą czekoladę kruszymy na kawałki i roztapiamy w rondelku. Do dużej miski przelewamy czekoladę, dodajemy 2 łyżki kremu, mieszamy i dodajemy kolejne 2 łyżki masy. Czynność powtarzamy aż zużyjemy cały krem.

Do tak przygotowanej masy z mascarpone i czekolady dodajemy 2 szklanki pszenicy preparowanej.

Mieszamy i wykładamy na pierwszą warstwę krakersów. Masę przykrywamy kolejną warstwą krakersów.

Pozostałe 100 ml śmietany podgrzewamy w rondelku, ale nie zagotowujemy, dodajemy pokruszoną mleczną czekoladę i mieszamy do czasu, aż czekolada się rozpuści.

Masą czekoladową polać krakersy i wstawić ciasto do lodówki.

Możecie również ostatnią warstwę czekolady posypać 1 szklanką pszenicy preparowanej.

Ciasto Kinder Country powinno się chłodzić w lodówce przez minimum 3-4 godziny.
Gdzie kupić pszenicę preparowaną?
Wiele osób zastanawia się gdzie, można kupić pszenicę preparowaną. Najszybciej dostaniecie ją w drogerii Rossmann.