Wegetariańska sałatka z grzankami i fetą to szybka propozycja na zdrową, smaczną i bardzo pożywną kolację. Pomimo, tego co sugeruje nazwa, sałatka przeznaczona jest dla każdego i z całą pewnością zasmakuje również tym, którzy uwielbiają mięso.

Smak sałatki podkreśli delikatnie słona feta, oraz chrupiące grzanki.

Zobacz również: Sałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • dowolny miks sałat
  • pomidor
  • ogórek zielony
  • kilka kromek świeżej bagietki
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • feta

Wegetariańska sałatka z grzankami i fetą – przepis

  1. Bagietkę kroimy w kromki. Układamy na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą i pieczemy ok. 6 minut w temperaturze 200 st. C. Pieczemy je do momentu kiedy staną się rumiane. Po upieczeniu kroimy w kostkę.
  2. Ogórka dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, albo kostkę. Nie musimy go obierać.
  3. Pomidora kroimy w kostkę.
  4. Na talerzu układamy miks sałat, ogórka, pomidora, grzanki i całość uzupełniamy pokruszoną fetą.
  5. Doprawiamy odrobiną soli, pieprzu i możemy skropić wszystko odrobiną oliwy.

Zobacz również: Szybka sałatka z tofu

Wegetariańska sałatka z grzankami i fetą
Wegetariańska sałatka z grzankami i fetą

Smacznego!