Wegańskie ciasto bananowe to szybki pomysł na smaczny i zdrowy deser, który przygotujemy bez wykorzystania mąki i cukru. Możecie przygotować to ciasto w kilka chwil, kiedy odwiedzą Was niezapowiedziani goście.
To ciasto przygotujecie w blenderze, zobaczcie jak szybko i prosto.
Składniki na ciasto
- 2 jajka
- 2 banany
- 50g kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- szczypta soli
Składniki na krem
- 250g sera twarogowego
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 banan
- 25g gorzkiej czekolady
Do przygotowania tego ciasta potrzebujemy blender i tortownicę o średnicy 16 cm.
Obejrzyj nasze filmy:
Wegańskie ciasto bananowe [PRZEPIS]
Wszystkie składnie na ciasto wkładamy do blendera i miksujemy do połączenia się składników. Następnie przygotowaną masę przelewamy do tortownicy wyłożonej na dole papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i kroimy wzdłuż na dwie części.
Podczas kiedy ciasto będzie nam się piekło przygotowujemy masę do przełożenia ciasta. Wszystkie składniki za wyjątkiem czekolady wkładamy do blendera i blendujemy do połączenia się składników.
Połowę masy kładziemy na jednej połowie ciasta i następnie przykrywamy drugą połówką ciasta bananowego. Wierzch smarujemy pozostałą masą serową i oprószamy startą na tarce gorzką czekoladą.

Smacznego!
Wegańskie ciasto z jajami serem?
Poprosze wersję dp druku.
wtf, „wegańskie” z jajek i twarogu? :/ niesmaczny żart.
Jaja sobie robicie czy jesteście po prostu ignorantami? Wegańskie ciasto z jajkami i serem… gratuluję niewiedzy i głupoty!