3 sposoby jak wybrać słodkiego arbuza
Pokażę Wam 3 sposoby jak wybrać słodkiego arbuza, tak aby móc cieszyć się jego słodkim smakiem. Jak wiecie,…
Pieczenie sernika w kąpieli wodnej
Pieczenie sernika w kąpieli wodnej to jedna z technik przygotowania tego wspaniałego ciasta. Sernik zawsze wychodzi równy, nie…
Wczorajszy makaron? Nie warto!
Makaron, ryż i inne produkty na bazie zbóż nie zmieniają swojego smaku z dnia na dzień. Często kusimy…
Smażenie na oliwie z oliwek – czy jest zdrowe?
Oliwa z oliwek jest jednym z najzdrowszych tłuszczów, które stosowane są od tysięcy lat. Bez niej, nie istniałaby…
Jak rozmrozić pieczywo
Wszyscy wiemy, że nie należy marnować jedzenia, jednym z takich sposobów na ratowanie pieczywa, jest jego zamrożenie. Jeśli…
Prosty sposób na puszystą jajecznicę
Jajecznica to chyba jedno z popularniejszych potraw śniadaniowych na całym świecie. Pomimo, że robi się ją bardzo szybko,…
Jak przechowywać pesto
Pesto to pyszny, aromatyczny sos pochodzący z Włoch. Dokładniej rzecz ujmując pesto pochodzi z Ligirii. Jest to mieszanka…
Ile prądu zużywa piekarnik
Piekarnik to już praktycznie standard każdej kuchni. Prawdopodobnie nikt sobie nie wyobraża już przygotowywania potraw bez tego sprzętu…
W jakich produktach znajdziemy naturalny nawóz
Piękne i bujne kwiaty są zaletą wielu czynników, przede wszystkim odpowiedniego nawozu bogatego w odpowiednie minerały. W okresie…
Domowy sposób na zatkane rury
W każdym domu, w każdym mieszkaniu może zdarzyć się problem zatkanego zlewu i wydobywający się z niego brzydki…
Dlaczego warto pić zakwas z buraków?
Coraz popularniejszy zakwas z buraka jest odpowiedni dla niemal każdego. Ilość producentów świadczy o tym, że ten napój cieszy…
Jak konserwować ekspres DeLonghi Dinamica
Konserwacja i czyszczenie każdego ekspresu to bardzo ważna sprawa. Abyśmy codziennie rano mogli cieszyć się pyszną, aromatyczną, po…
Konserwacja grilla – zadbaj o swój sprzęt
Nawet najdroższy grill może szybko przestać działać prawidłowo, jeżeli nie będziemy odpowiednio o niego dbać. Każde urządzenie wymaga…
7 zasad pieczenia ciasta – czyli jak to zrobić dobrze, aby wyszło idealnie
Każdy z nas marzy, aby w domu choć przez chwilę stać się cukiernikiem i upiec najsmaczniejsze i najpiękniejsze…
Olej z czarnuszki
Czarnuszka to aromatyczna przyprawa przywodząca na myśl nieco egzotyczne lub śródziemnomorskie klimaty. Jej walory smakowe zyskują coraz większe…
Nie tylko gotowanie…Droga do samodoskonalenia się?
Współcześnie każdego roku, miesiąca, a nawet dnia pojawia się masa teksów motywacyjnych i poradnikowych, które mają na celu…
TRUSKAWKI Jak odróżnić krajowe od importowanych?
Polska wiosenna truskawka intensywnie pachnie, a jej szypułka jest świeża, soczyście zielona, sztywna i delikatnie odstaje od owocu.…
Zestaw garnków – jaki wybrać?
Przed wyborem zestawu garnków – warto dobrze się zastanowić. Dobrze jest wtedy przeanalizować swoje względem niego oczekiwania, a…
5 błędów, które niszczą Twoją zmywarkę
Zmywarki bardzo szybko zyskały na swojej popularności. Obecnie są jednym z tych elementów w kuchni, bez którego nie…
Kiszone czy kwaszone? Które produkty warto wybrać?
Kiszenie to metoda stosowana na całym świecie ze względu na jej niski koszt i łatwy dostęp. Kiszonki są…
Opakowania z tektury falistej a opakowania kartonowe
Jeśli szukasz wysokiej jakości pudeł kartonowych, które będą wystarczająco wytrzymałe czy też ozdobnych opakowań z tektury falistej, jako…