Czy da się zrobić pyszne ciasto w środku nocy ? Jasne, że tak :) Tym razem przepis na cudowne czekoladowe, miękkie w środku i delikatnie przypieczone z zewnątrz Brownie w wykonaniu Madzi :)
Koniecznie sprawdźcie jak smakuje jeszcze ciepłe Brownie jedzone późno w nocy… pychota :)
Składniki
- 3 gorzkie czekolady (łącznie 300g)
- 1/2 szklanki cukru
- 200g masła
- 1 szklanka mąki
- 3 jajka
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
Przepis na szybkie Brownie
- W rondelku roztapiamy masło i dodajemy 2 tabliczki czekolady (200g). Podgrzewamy aż czekolada się rozpuści i połączy z masłem. Odstawiamy aby odrobinę przestygła.
- W misce miksujemy jajka z cukrem.
- Do jajek dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem i całość miksujemy. Dodajemy następnie mąkę, aromat i całość mieszamy przy pomocy rózgi albo miksera.
- Ciasto przelewamy do blaszki (25cm x 25cm) wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu posypujemy ją posiekaną czekoladą (możecie zetrzeć ją na tarce)
- Ciasto pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Obejrzyj nasze filmy:
Smacznego!