Czy da się zrobić pyszne ciasto w środku nocy ? Jasne, że tak :) Tym razem przepis na cudowne czekoladowe, miękkie w środku i delikatnie przypieczone z zewnątrz Brownie w wykonaniu Madzi :)

Koniecznie sprawdźcie jak smakuje jeszcze ciepłe Brownie jedzone późno w nocy… pychota :)

Składniki

  • 3 gorzkie czekolady (łącznie 300g)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 200g masła
  • 1 szklanka mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego

Przepis na szybkie Brownie

  1. W rondelku roztapiamy masło i dodajemy 2 tabliczki czekolady (200g). Podgrzewamy aż czekolada się rozpuści i połączy z masłem. Odstawiamy aby odrobinę przestygła.
  2. W misce miksujemy jajka z cukrem.
  3. Do jajek dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem i całość miksujemy. Dodajemy następnie mąkę, aromat i całość mieszamy przy pomocy rózgi albo miksera.
  4. Ciasto przelewamy do blaszki (25cm x 25cm) wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu posypujemy ją posiekaną czekoladą (możecie zetrzeć ją na tarce)
  5. Ciasto pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C.

Szybkie Brownie

Obejrzyj nasze filmy:

Smacznego!