
Masło ziołowe
Bardzo szybki przepis, a właściwie pomysł na masło ziołowe. Takie masełko możemy wykorzystać na przykład do smarowania chleba albo jako dodatek do mięso.
Osobiście wykorzystywałem je jako dodatek do steków, zobaczcie jak szybko przygotować takie masło.
Składniki
- 100g masła
- garść liści bazylii
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
Masło ziołowe – przygotowanie
Masło wyjmujemy z lodówki i przekładamy do miseczki, odstawiamy na ok. 1 godzinę aby stało się miękkie.
Bazylię, pietruszkę i czosnek drobno siekamy. Dodajemy oregano i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy do masła i dokładnie mieszamy.
Masło przekładamy na folię spożywczą, zawijamy i formujemy w rulonik. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.