Kotlet de volaille
Mięsa

Kotlet de volaille

Kotlet de volaille to jedno z bardziej popularnych dań w Polsce. Z masełkiem, pieczarkami i papryką w środku. Szybki i pyszny przepis.

Kotlet podamy wraz z szybką i błyskawiczna sałatką i grillowaną papryką.

Składniki

  • masło
  • pieczarki
  • czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • 2 piersi z kurczaka
  • masło klarowane
  • miks sałat
  • cebula
Kotlet de volaille
Kotlet de volaille

Kotlet de volaille – przepis

Piersi z kurczaka kroimy na pół wzdłuż, a następnie delikatnie rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Układamy po jednej stronie pokrojoną pieczarkę, paseczki papryki, odrobiną masła, półplasterkiem cebuli i zwijamy.

Jajko roztrzepujemy w misce i maczamy w nim kotleta. Następnie obtaczamy kotleta i bułce tartej i smażmy na rumiany kolor w maśle klarowanym.

Paprykę grillujemy na patelni grillowej polaną odrobiną oliwy i doprawioną oregano, solą i pieprzem.

Na talerzu układamy miks sałat, paprykę grillowaną i całość polewamy octem balsamicznym. Obok kładziemy usmażonego kotleta de volaille.

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.