Jogurt naturalny z domową granolą to bardzo pożywne i szybkie w przygotowaniu śniadanie. Ponadto, można je zabrać ze sobą do pracy zastępując lunch bądź podwieczorek chowając je w szczelnie zamkniętym słoiczku.
Pięknie wygląda i świetnie smakuje.
Poniżej przedstawiam przepis i listę potrzebnych składników.
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- Garść malin
- Garść borówek amerykańskich
- 10 łyżek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki syropu klonowego
- 6 łyżek płatków owsianych mogą być bezglutenowe
- 2 łyżki orzechów włoskich, nerkowca słonecznika
Przepis na jogurt naturalny z domową granolą
- Posiekaj orzechy włoskie, nerkowca i słonecznik
- Na rozgrzanej patelni wrzuć wszystkie suche składniki, i upraż je. Gdy będą miały złoty kolor dodaj syrop klonowy i pozostaw do ostygnięcia.
- W słoiku układaj produkty warstwami czyli: na spód jogurt naturalny, następnie owoce, granolą i ponownie jogurt naturalny. Układaj warstwy aż nie uzupełnisz całego słoiczka.