Jogurt naturalny z domową granolą

Jogurt naturalny z domową granolą

Jogurt naturalny z domową granolą to bardzo pożywne i szybkie w przygotowaniu śniadanie. Ponadto, można je zabrać ze sobą do pracy zastępując lunch bądź podwieczorek chowając je w szczelnie zamkniętym słoiczku.

Pięknie wygląda i świetnie smakuje.

Poniżej przedstawiam przepis i listę potrzebnych składników.

Składniki

  • Garść malin
  • Garść borówek amerykańskich
  • 10 łyżek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 6 łyżek płatków owsianych mogą być bezglutenowe
  • 2 łyżki orzechów włoskich, nerkowca słonecznika

Przepis na jogurt naturalny z domową granolą

  1. Posiekaj orzechy włoskie, nerkowca i słonecznik
  2. Na rozgrzanej patelni wrzuć wszystkie suche składniki, i upraż je. Gdy będą miały złoty kolor dodaj syrop klonowy i pozostaw do ostygnięcia.
  3. W słoiku układaj produkty warstwami czyli: na spód jogurt naturalny, następnie owoce, granolą i ponownie jogurt naturalny. Układaj warstwy aż nie uzupełnisz całego słoiczka.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.