Arbuzowa lemoniada

Arbuzowa lemoniada

Lemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i błyskawiczny napój na upalne dni.

Kupując arbuza podpytajcie sprzedawcę czy arbuz ma pestki, można dostać takie bez pestek.

Składniki

  • 0,5 kg arbuza
  • 0,5 l wody
  • sok z 1/2 cytryny
  • ewentualnie kostki lodu

Arbuzowa lemoniada – przepis

  1. Czerwoną część arbuza musimy odkroić od skórki i wkładamy do blendera.
  2. Dodajemy sok z cytryny, wodę i blendujemy dosłownie chwilę. Jeśli macie blender z możliwością kruszenia lodu, to dodajecie również kostki lodu.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.