Pasta z białej fasoli
Pasta z białej fasoli to smaczny i szybki przepis. Domowy smalec z fasoli możemy przygotować zarówno z fasoli, którą przygotujemy dzień wcześniej albo z fasoli z puszki. Wersja…
Dżem pomarańczowy
Dżem pomarańczowy to idealny kompan dla kanapek, które w towarzystwie ciepłej herbaty będą smakować wyśmienicie na śniadanie czy podwieczorek. Może być również użyty w kuchni do różnego rodzaju…
Pesto z jarmużu w 5 minut
Pesto z jarmużu to świetna propozycja jako dodatek do makaronu, pieczywa, grzanek. Jarmuż jest to pewien rodzaj kapusty, ma dość grube liście oraz lekko orzechowy posmak. Bardzo lubię…
Pesto bazyliowe z orzeszkami ziemnymi
Pesto bazyliowe z orzeszkami ziemnymi to moja wariacja na temat klasycznego przepisu na pesto. W oryginalnym przepisie wykorzystujemy orzeszki piniowe, ja postanowiłem zastąpić je orzeszkami ziemnymi. Proponuję wykorzystać…
Pesto z rukoli
Czasem w kuchni warto odejść od klasyki i zrobić coś innego. Tym razem zastąpimy klasyczne pesto, takim przygotowanym z rukoli. Zrobimy pyszne pesto z rukoli. Przygotowuje się je…
Pasztet domowy smakuje każdemu
Pasztet to forma dania, która może być sporządzone z pełnowartościowych pozostałości po przygotowywaniu różnych dań. Pasztet domowy przygotowany na bazie warzyw i kasz stanowi ważne element kuchni roślinnej.…
Pasta jajeczna z żółtym serem
Pasta jajeczna z żółtym serem to błyskawiczny pomysł na śniadanie. Pasta z dodatkiem świeżo startego sera, podana na świeżym pieczywie to pomysł na weekendowe śniadanie. U mnie cała…