Mini pizzerinki
Mini pizzerinki to pyszna przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję. To szybki i łatwy sposób na przyrządzenie pizzy, zwłaszcza gdy nie ma wystarczająco dużo czasu na zrobienie…
Domowa pizza z parówką i frytkami
Domowa pizza z parówką i frytkami to przepis inspirowany tradycyjną włoską pizzą podawaną z parówkami i frytkami. Dla niektórych to połączenie może wydawać się dziwne, jednak we Włoszech…
Ciasto na pizzę
Ciasto na pizzę to sekret dobrej pizzy. Aby jak najlepiej oddawało smak włoskich potraw powinniśmy używać jak najlepszych składników. Sekretem jest dobra mąka i odpowiednia ilość drożdży. Co…
Focaccia
Focaccia to jeden z rodzai włoskiego pieczywa, bardzo często to podstawa pizzy. Jest ona jednak podawana bez sosu pomidorowego i sera. W wielu częściach Włoch robi się ją…
Pizza z kamienia
Czy kiedykolwiek będąc smakoszem i wielbicielem pizzy, zastanawiałeś się, a może zastanawiałeś się razem ze swoimi przyjaciółmi, jak powstaje wyśmienita pizza? Jeżeli chcesz samodzielnie upiec taką samą włoską…
Paluszki chlebowe, czyli włoskie grissini
Grissini, czyli włoskie paluszki chlebowe. Doskonała wytrawna przekąska czy jako przystawka przed głównym daniem. Robione ze zwykłego ciasta na pizzę nie powinny przysporzyć problemów nawet niedoświadczonym kucharzom. Można…
Pizza z oliwkami na cienkim cieście
Pizzę można przygotować na wiele różnych sposobów. Dzisiaj przepis dla minimalistów – pizza z oliwkami na cienkim cieście. Można oczywiście dodać dowolne składniki – pomidory, cebulę, szybkę lub…