Tran został odkryty w połowie XX wieku. Jest on bardzo potrzebny naszemu organizmowi, ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim poprzez
Odporność jest tematem spornym wśród społeczeństwa. Wiadomo, że dużą rolę odgrywa w głównej mierze genetyka oraz samo prowadzenie organizmu. Jedni
Imbir to przyprawa, która coraz częściej jest stosowana w Polskiej kuchni. Od zawsze była popularna w potrawach rodem z kuchni
Witamina C odgrywa istotną rolę w naszym organizmie. Uczestniczy w wielu procesach zachodzących w człowieku m.in.wzmacnia odporność oraz usuwa wolne
W każdej kuchni znajduje się wiele aromatycznych przypraw, o których właściwościach niekiedy wiemy niewiele. Większość Pań, ma w swoich zasobach
Często możemy usłyszeć, że zdrowie trzeba szanować, bo mamy tylko jedno. Może się wydawać, że to zwykły frazes, ale przecież
Historia awokado sięga epoki Neolitu. Wykopaliska sugerują, że krajem pochodzenia tego cudownego owocu jest Meksyk. Ma gruszkowaty kształt, otoczone grubą
Niepozorny żółty proszek, bardzo rzadko wykorzystywany przez nas ma nieprawdopodobne i szerokie zastosowanie lecznicze. Jakie zatem właściwości ma kurkuma? Sprawdźcie…
Czekolada – nie bez powodu nazywana słodkim narkotykiem, potrafi uzależnić swoim smakiem i zapachem. I choć spożywana w nadmiarze bywa
Okres jesienno- zimo – wiosenny to czas wzmożonych zachorowań i przeziębień. Nasza odporność jest wtedy znacznie osłabiona i należy zadbać