Dżem brzoskwiniowy
Dżem brzoskwiniowy to pyszna i łatwa w przygotowaniu konfitura, którą można użyć do tostów, lodów lub po prostu zjeść prosto ze słoika. Przygotowanie dżemu brzoskwiniowego to doskonały sposób…
Jak piec ciasto jogurtowe i jakie dodatki do niego wybrać? Praktyczne porady
Przepis na ciasto jogurtowe to nowoczesny sposób na tradycyjne wypieki domowej roboty. Do jego przygotowania wystarczą chęci, odrobina czasu i prawidłowo dobrane składniki. Proste, szybkie i pyszne ciasto…
Ciasteczka z brzoskwiniami
Pyszne ciasteczka z brzoskwiniami to idealne połączenie kruchego z wierzchu ciasta, ze słodką, miękką brzoskwinią w środku. Ciasteczka zrobicie w niecałą godzinę i z całą pewnością będzie pysznie.…
Słodycz bez cukru – czy to możliwe?
Czy słabość do słodyczy musi wiązać się z wiecznym wyrzeczeniem płynącym ze świadomości, jak niezdrowe są słodkie przekąski? A gdyby cukier dało się zastąpić czymś, co jest równie…
Domowa beza Pavlova
Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to łatwe ciasto,…
Beza Pavlova z kremem i malinami
Beza Pavlova z kremem i malinami to deser bardzo popularny w Polsce. Przyrządzany jest z bezy, bitej śmietany i owoców. Może być zrobiona z różnymi owocami, ale najpopularniejsza…
Tort bezowy z musem malinowym
Madzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy doskonale przełamywał…