Pleśniak
Przepis na tradycyjne ciasto pleśniak w wersji z powidłami śliwkowymi. Inna nazwa ciasta pleśniak to skubaniec. Przepis na to ciasto jest bardzo prosty i do jego przygotowania potrzebujemy…
Prosty sposób na puszystą jajecznicę
Jajecznica to chyba jedno z popularniejszych potraw śniadaniowych na całym świecie. Pomimo, że robi się ją bardzo szybko, to nie zawsze w tygodniu mamy czas na dłuższe śniadanie.…
Domowe mini bezy
Każdy, kto choć raz przygotowywał domową bezę wie, że jest ona dość kapryśna i miewa swoje humorki. Raz się uda, raz nie. Dlatego chciałem Wam pokazać przepis, który…
Słodycz bez cukru – czy to możliwe?
Czy słabość do słodyczy musi wiązać się z wiecznym wyrzeczeniem płynącym ze świadomości, jak niezdrowe są słodkie przekąski? A gdyby cukier dało się zastąpić czymś, co jest równie…
Domowa beza Pavlova
Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to łatwe ciasto,…
Beza Pavlova z kremem i malinami
Beza Pavlova z kremem i malinami to deser bardzo popularny w Polsce. Przyrządzany jest z bezy, bitej śmietany i owoców. Może być zrobiona z różnymi owocami, ale najpopularniejsza…
Tort bezowy z musem malinowym
Madzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy doskonale przełamywał…