Spirulina - zastosowanie i właściwości odżywcze
Zdrowie

Spirulina – zastosowanie i właściwości odżywcze

19 czerwca 2018 0

Spirulina to niebiesko – zielone glony, które potoczne nazywane są algami. Glony chyba nikomu nie kojarzą się dobrze, lecz te traktowane są jako superfood. Spirulina ma większą zawartość protein niż mięso, dlatego zalecany jest przede […]

Rodzynki – magiczna ich moc nie tylko na Święta!
Poradniki

Rodzynki – magiczna ich moc nie tylko na Święta!

13 grudnia 2017 0

Już starożytni Egipcjanie zachwycali się bogactwem właściwości odżywczych i unikalnym smakiem rodzynków. Suszone winogrona, szczególnie te, pochodzące ze słonecznej Turcji, to pełnowartościowy produkt, który świetnie sprawdza się jako dodatek do dań wytrawnych i słodkich oraz […]

Rodzaje sushi
Kolacje

Jak przygotować sushi

10 czerwca 2015 0

Sushi jest rodzajem tradycyjnej potrawy kuchni japońskiej, jest odmianą sashimi, czyli sposobu serwowania surowego mięsa różnego rodzaju. Sushi to sposób serwowania ryb, owoców morza, wodorostów oraz warzyw i owoców. Ma wiele różnych nazw w zależności […]