Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem
Przystawki, przekąski, sosy

Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem

Cierpicie na niedobór witamin? Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem to bomba witaminowa, która uzupełni braki w naszym organizmie. Jest bardzo szybka do przygotowania (mi to zajęło 12 minut), a jej smak… no cóż musicie przekonać się o tym sami :)

Przepis i lista zakupów znajduje się poniżej…

Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem – składniki:

  • 1/3 główki sałaty lodowej
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 7-8 rzodkiewek
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 jajka
  • 10 pomidorków koktajlowych

Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem – przepis:

  1. Jajka gotujemy na twardo, a po przestudzeniu kroimy w kosteczkę.
  2. Sałatę lodową myjemy i rwiemy na mniejsza kawałki.
  3. Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski.
  4. Szczypiorek myjemy, a następnie drobno siekamy.
  5. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w większa kostkę, albo półplasterki.
  6. Pomidorki myjemy i kroimy na połówki.
  7. Wszystkie składniki przekładamy do miski i łączymy z sosem jogurtowym.

Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem – sos jogurtowy:

  1. W miseczce mieszamy 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżkę majonezu i … Tak przygotowany sos dodajemy do pozostałych składników.

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.