Kiełbaski w cieście

Kiełbaski w cieście

Kiełbaski w cieście to bardzo prosta przystawka, która jest bardzo prosta w przygotowaniu. Ponadto w ten sposób można skusić dziecko do spróbowania mięsa poprzez zabawę w przyozdobienie kiełbasek w oczka wykorzystując szprycę napełnioną majonezem.

Takie kiełbaski mogą być również świetną propozycją na szybką przystawkę albo przekąskę na spotkanie ze znajomymi. Sprawdźcie, a się przekonanie że będą smakować.

Poniżej przedstawiam przepis i listę potrzebnych produktów.

Składniki:

  • 1/3 szklanki mąki ryżowej
  • 1/3 szklanki maki kukurydzianej
  • 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 10 dag masła
  • 12 małych kiełbasek
  • 12 plasterków żółtego sera
  • Ketchup
  • Majonez
  • Sól

Przepis na kiełbaski w cieście

  1. Wymieszaj wszystkie mąki, posiekaj razem z masłem. Następnie dodaj jajko, szczyptę soli a także dodaj 2 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto i owiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Rozwałkuj ciasto i pokrój w paski na szerokość około 5 cm. Plasterki sera posmaruj ketchupem, owiń kiełbaski a następnie tak przygotowane kiełbaski owiń w ciasto.
  3. Blaszkę pokryj papierem do pieczeniem a następnie posmaruj roztrzepanym jakiem, ułóż kiełbaski i piecz około 20-30 minut w temperaturze 18- stopni Celsjusza.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.