Quesadilla z mięsem mielonym

Quesadilla z mięsem mielonym

Quesadilla z mięsem mielonym to typowe meksykańskie danie. Możemy przygotować je na ostro lub łagodnie. Wybierzcie wersję, którą lubicie.

To danie idealnie nada się na szybkie przekąski na spotkanie ze znajomymi, bowiem możecie jeść je na zimno albo ciepło.

Idealnym dodatkiem będzie szybka sałatka z zielonego ogórka i sos czosnkowy.

Pycha… skusicie się?

Składniki

  • 2 tortille
  • 150g mięsa mielonego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 100g sera żółtego
  • papryczka chilli
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przepis na sos czosnkowy znajdziecie >> tutaj <<.

Quesadilla z mięsem mielonym – przepis

  1. Mięso mielone przesmażamy na patelni. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
  2. Papryczkę chilli kroimy w półplasterki. Jeśli nie lubicie ostrych dań po prostu usuńcie z niej pestki.
  3. Jedną tortillę smarujemy przecierem pomidorowym, układamy na niej mięso mielone i posypujemy startym żółtym serem. Przykrywamy drugą tortillą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 5-6 minut.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.