Pasta jajeczno- serowa

Pasta jajeczno- serowa

Dziś Wielki Piątek, a zatem obowiązuje nasz post ścisły. W związku z tym postanowiliśmy na śniadanie przygotować pyszną pastę jajeczno- serową.

Przygotowanie pasty jest bardzo szybkie, a jej smak zachwyci praktycznie każdego :)

Pasta jajeczno- serowa – składniki:

  • 3 jajka
  • 100g sera żółtego
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Pasta jajeczno- serowa – przepis:

  1. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
  2. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  3. Szczypiorek drobno siekamy.
  4. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu.

Nasza pasta jest gotowa… prawda, że smaczna :)

Obejrzyj również wideo:

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.