Dziś Wielki Piątek, a zatem obowiązuje nasz post ścisły. W związku z tym postanowiliśmy na śniadanie przygotować pyszną pastę jajeczno- serową.
Przygotowanie pasty jest bardzo szybkie, a jej smak zachwyci praktycznie każdego :)
Pasta jajeczno- serowa – składniki:
- 3 jajka
- 100g sera żółtego
- 1/2 pęczku szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Pasta jajeczno- serowa – przepis:
- Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
- Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu.
Nasza pasta jest gotowa… prawda, że smaczna :)
Wygląda smakowicie :) Uwielbiam pasty i na pewno skorzystam z przepisu. Dziękuje i pozdrawiam :)
Pyszna odmiana od sklepowej wędlinki :) Pozdrawiam