Zobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną praktycznie codziennie na kanapce.
Pewnie część z Was nie będzie pocieszona faktem, że do jej przygotowania użyjemy majonezu, ale jeśli chcecie to zastąpcie go gęstym, kremowym jogurtem naturalnym. Tylko pamiętajcie – musi być gęsty.
Składniki
- 4 jajka
- pęczek szczypiorku
- 150g sera żółtego
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – przepis
- Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
- Jajka, ser żółty ścieramy na tarce. Jeśli chcecie możecie jajka pokroić w drobną kosteczkę.
- Szczypiorek drobno siekamy i mieszamy z jajkami, serem i majonezem.
- Doprawiamy do smaku pastę jajeczną solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym na przykład razowym pieczywem.
Smacznego!