Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Zobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną praktycznie codziennie na kanapce.

Pewnie część z Was nie będzie pocieszona faktem, że do jej przygotowania użyjemy majonezu, ale jeśli chcecie to zastąpcie go gęstym, kremowym jogurtem naturalnym. Tylko pamiętajcie – musi być gęsty.

Składniki

  • 4 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 150g sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – przepis

  1. Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
  2. Jajka, ser żółty ścieramy na tarce. Jeśli chcecie możecie jajka pokroić w drobną kosteczkę.
  3. Szczypiorek drobno siekamy i mieszamy z jajkami, serem i majonezem.
  4. Doprawiamy do smaku pastę jajeczną solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym na przykład razowym pieczywem.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.