Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Nie będzie to ani śniadanie, ani obiad, ani też kolacja :) Tym razem pokażę Wam w jaki prosty i szybki sposób jesteśmy w stanie przygotować sobie przekąskę do szkoły, pracy czy na zajęcia na uczelni.

Przepis nie będzie wymagał zbyt wielu składników, bo będzie ich aż 2 :)

Składniki na parówki w cieście francuskim:

  • 1/2 ciasta francuskiego
  • 4 parówki

Przepis na parówki w cieście francuskim:

  1. Ciasto francuskie (korzystam z gotowego) kroimy na prostokąty (z jednego opakowania ciasta wyjdzie 6-8 prostokątów).
  2. Parówki owijamy ciastem francuskim, a następnie nacinamy od góry.
  3. Parówki owinięte ciastem pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez ok. 20 minut.

 

Smacznego !

5 Comments

  1. U mnie w domu często goszczą takie parowki, a do środka dodaję trochę ketchupu. Moi panowie się nimi zajadają. Zeby ciasto po upieczeniu się za bardzo nie sypało, przed wsadzeniem do piekarnika warto spryskac wodą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.