Parówki w cieście francuskim z serem
Przystawki, przekąski, sosy

Parówki w cieście francuskim z serem

We wpisie Parówki w cieście francuskim pokazałem Wam jak można zrobić szybką przekąskę dla niezapowiedzianych gości, albo po prostu wykorzystać parówki w cieście francuskim jako drugie śniadanie.

Korzystając z sugestii „Szefowej kuchni” w komentarzach postanowiłem przygotować je tym razem z dodatkiem żółtego sera. Całe przygotowanie wygląda dokładnie tak samo jak w przepisie Parówki w cieście francuskim z tą tylko różnicą, że przed zawinięciem ciasta francuskiego układamy na nim 2 plasterki sera żółtego.

Trzeba przyznać, że wyszły wyśmienite, ale smakują najlepiej na ciepło, kiedy to jeszcze ser żółty nie zastygł.

Bardzo dziękuję „Szefowej kuchni” za świetną podpowiedź w jaki sposób można urozmaicić ten przepis :) A może Wy też macie jakieś pomysły na swoją wersję przepisów na parówki w cieście francuskim? Piszcie w komentarzach i z góry dziękuję :)

 

5 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Agata
9 grudnia 2014 11:54

Klasyczna propozycja imprezowa, uwielbiam! Ja kroję je na mniejsze kawałki, takie akurat na jeden kęs <3

Kasia
9 grudnia 2014 13:35

Wyglądają odrażająco. A wystarczyło ładnie i estetycznie zawinąć…

Szefowa w swojej kuchni ;-)
9 grudnia 2014 16:33

Bardzo mi miło, że mogłam być inspiracją. :))

My jemy je najczęściej z sosem barbecue: http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2014/11/sos-barbecue.html

Zupełnie inny smak. :) Jak bez sosu, można również w środku posmarować koncentratem.

Pozdrawiam!