Nadziewana papryka to idealna propozycja na lekki bardzo sycący obiad. Przygotowanie tego dania jest bardzo szybkie i z całą pewnością każdemu z Was będzie smakowało.
Nasza wersja papryki jest przygotowana z ryżem, cukinią i mięsem mielonym.
Zobaczcie jak szybko będziecie w stanie wyczarować pyszny obiad.
Obejrzyj nasze filmy:
Nadziewana papryka – składniki na 2 porcje
- 1/2 cukinii
- 250g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 2 duże papryki
- pieprz cayenne
- ostra papryka
- olej do smażenia
- 100g sera mozzarella
- sól
Nadziewana papryka – przygotowanie
Cukinię myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.
Cebulę szklimy na patelni na odrobinie oleju i dodajemy mięso mielone. Podsmażamy, przyprawiamy do smaku solą, ostrą papryką, pieprzem cayenne (tutaj uważajcie, aby danie nie wyszło zbyt ostre). Dodajemy pokrojoną cukinię i całość smażymy aż mięso zacznie się delikatnie rumienić.
Patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Całość mieszamy.
Z papryk odcinamy górę, wydrążamy gniazdo nasienne i napełniamy przygotowanym farszem.
Papryki pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 160 st. C.
Smacznego!