Hot-dog z mięsem mielonym i cebula to alternatywa dla tradycyjnego hot-doga. Nasz wersja będzie bardzo mięsna bo będzie zawierała zarówno parówkę jak i mięso mielone.

Kluczowym elementem w przygotowaniu tej potrawy jest odpowiednie doprawienie mięsa, tak aby miało oryginalny smak.

Jak przygotować: Jak przygotować domowe pastrami

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki (na 2 hot-dogi)

  • 100g mięsa mielonego wołowego
  • 2 parówki
  • 2 bułki do hot-dogów
  • cebula
  • oregano
  • majeranek
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 2 ząbki czosnku

Zobacz przepis na: Bardzo mięsny hot-dog

Hot-dog z mięsem mielonym i cebula – przepis

  1. Mięso smażymy na odrobinie oleju.
  2. Dodajemy do mięsa przeciśnięty czosnek, przyprawy.
  3. Bułki do hot-dogów nacinamy, ale uważając aby nie przeciąć do końca.
  4. Wkładamy na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika.
  5. Parówki wkładamy na 2-3 minuty do gotującej się wody.
  6. Cebulę kroimy w kostkę.
  7. Parówki po wyciągnięciu z wody wkładamy w bułkę, następnie kładziemy mięso mielony i całość posypujemy posiekaną cebulę.

Hot-dog z mięsem mielonym i cebula

Czy wiesz jak: Jak wzmocnić odporność

Smacznego!