Hot-dog z mięsem mielonym i cebula to alternatywa dla tradycyjnego hot-doga. Nasz wersja będzie bardzo mięsna bo będzie zawierała zarówno parówkę jak i mięso mielone.
Kluczowym elementem w przygotowaniu tej potrawy jest odpowiednie doprawienie mięsa, tak aby miało oryginalny smak.
Jak przygotować: Jak przygotować domowe pastrami
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki (na 2 hot-dogi)
- 100g mięsa mielonego wołowego
- 2 parówki
- 2 bułki do hot-dogów
- cebula
- oregano
- majeranek
- bazylia
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- 2 ząbki czosnku
Zobacz przepis na: Bardzo mięsny hot-dog
Hot-dog z mięsem mielonym i cebula – przepis
- Mięso smażymy na odrobinie oleju.
- Dodajemy do mięsa przeciśnięty czosnek, przyprawy.
- Bułki do hot-dogów nacinamy, ale uważając aby nie przeciąć do końca.
- Wkładamy na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika.
- Parówki wkładamy na 2-3 minuty do gotującej się wody.
- Cebulę kroimy w kostkę.
- Parówki po wyciągnięciu z wody wkładamy w bułkę, następnie kładziemy mięso mielony i całość posypujemy posiekaną cebulę.
Czy wiesz jak: Jak wzmocnić odporność
Smacznego!