
Domowe leczo z kiełbasą
Przepis na proste, szybkie, domowe leczo z kiełbasą. Idealne połączenie kilku smaków. Jest to danie jednogarnkowe, więc z całą pewnością nie narobicie za dużego bałaganu w kuchni.
Sprawdź przepis na Grillowana kanapka z rukolą i łososiem
Składniki
- jedna cukinia
- jedna czerwona papryka
- 200g kiełbasy
- 1 cebula
- 200g pomidorów z puszki
- majeranek, oregano
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- odrobina wędzonej papryki
- szczypta ostrej papryki

Domowe leczo z kiełbasą – przepis
W garnku o grubym dnie, na odrobinie oliwy przesmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Następnie dodajemy posiekaną cebulę. Jak cebula będzie szklista dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Całość dusimy ok. 5 minut.
Następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię. Wszystko dusimy ok. 10 minut, dodajemy pomidory, doprawiamy papryką wędzoną, papryką ostrą, majerankiem, oregano oraz solą i pieprzem. Dusimy wszystko jeszcze ok. 5 minut i … gotowe! Smacznego!