Polędwiczki w porach

Polędwiczki w porach

Jeśli szukacie szybkiego i sprawdzonego pomysłu na niedzielny obiad- to polecam Wam polędwiczki w porach. Przepis jest niezwykle prosty, wymaga dosłownie kilku składników, a z całą pewnością zachwyci całą Waszą rodzinę.

Polędwiczki możemy podać z ziemniakami z wody lub dowolną kaszą.

Polędwiczki w porach – składniki (2-3 porcje)

  • 250g polędwiczki wieprzowej
  • 1 średniej wielkości por
  • 250g pieczarek
  • 300 ml bulionu
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • olej do smażenia

Polędwiczki w porach – przepis

Polędwiczkę myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i delikatnie oprószamy mąką. Smażmy je przez chwilę z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy drobno pokrojonego pora i pieczarki. Całość podsmażamy przez chwilę i podlewamy bulionem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy polędwiczki przez ok. 20-25 minut.

Tak przygotowane polędwiczki wykładamy na talerz i podajemy z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.