Nadziewana papryka

Nadziewana paryka

Nadziewana papryka to idealna propozycja na lekki bardzo sycący obiad. Przygotowanie tego dania jest bardzo szybkie i z całą pewnością każdemu z Was będzie smakowało.

Nasza wersja papryki jest przygotowana z ryżem, cukinią i mięsem mielonym.

Zobaczcie jak szybko będziecie w stanie wyczarować pyszny obiad.

Nadziewana papryka – składniki na 2 porcje

  • 1/2 cukinii
  • 250g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 duże papryki
  • pieprz cayenne
  • ostra papryka
  • olej do smażenia
  • 100g sera mozzarella
  • sól

Nadziewana papryka – przygotowanie

Cukinię myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.

Cebulę szklimy na patelni na odrobinie oleju i dodajemy mięso mielone. Podsmażamy, przyprawiamy do smaku solą, ostrą papryką, pieprzem cayenne (tutaj uważajcie, aby danie nie wyszło zbyt ostre). Dodajemy pokrojoną cukinię i całość smażymy aż mięso zacznie się delikatnie rumienić.

Patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Całość mieszamy.

Z papryk odcinamy górę, wydrążamy gniazdo nasienne i napełniamy przygotowanym farszem.

Papryki pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 160 st. C.

Nadziewana papryka

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.