Te 3 domowe syropy wzmocnią twoją odporność
Zapobiegawczo, ale także do walki z pierwszymi objawami przeziębienia – babcine sposoby nie mają sobie równych. Na jesienne spadki odporności Lokalny Rolnik poleca syropy domowej roboty. Sprawdź 3…
Syrop z cebuli
Cebula to warzywo znane na całym świecie, jest to jedno z najpopularniejszych warzyw używanych w każdej kuchni. Cebula oprócz tego, że jest używana w kuchni to dzięki swoim…
Naturalne syropy w kuchni
Przy gotowaniu w domu wykorzystuje się wiele różnych składników, także tych naturalnego pochodzenia. Czy i kiedy warto wykorzystywać naturalne syropy w swojej kuchni? Czy służą one tylko do…
3 przepisy na pyszne koktajle, które dodadzą Ci energii po zimie!
Zima to czas naprawdę sporego wysiłku dla organizmu. Nic dziwnego, że gdy chyli się już ku końcowi, naprawdę brakuje Ci już energii. Możesz ją jednak szybko odzyskać, pijąc…
Kardamon i jego właściwości
Kardamon to przyprawa używana od lat. Występuje w postaci sproszkowanego proszku, nasion lub strączków. Możemy ja rozpoznać poprzez cytrynowo – imbirowy zapach. Jeżeli chodzi o smak to jest…
Zdrowa alternatywa dla małej czarnej
Początek dnia bez pobudzającej kawy? Wielu z nas takiej sytuacji nie jest w stanie sobie wyobrazić. Cóż jednak począć mają ci, którzy szukają zdrowszej alternatywy dla porannej małej…
Imbir – dlaczego jest zdrowy?
Przez bardzo długi czas kojarzyłem imbir głównie z orientalnymi potrawami- kuchnia indyjska, japońska, chińska. Jednak poczytałem trochę i już wiem dlaczego imbir jest zdrowy i warto go jeść…