Nalewka z wrotyczu – na co pomaga?
Każda osoba, która interesuje się naturalnymi metodami wspomagania zdrowia powinna poznać korzyści wynikające ze stosowania wrotyczu pospolitego. To ziele o wielu unikalnych właściwościach, które od setek lat znajduje…
Hot toddy – lekarstwo na przeziębienie
Jesienią, zimą i wczesną wiosną nietrudno o przeziębienie, zwłaszcza kiedy na dworzu są znaczne wahania temperatur. W tym okresie zazwyczaj temperatura waha się pomiędzy -5, a +5 st.…
Syrop z cebuli
Cebula to warzywo znane na całym świecie, jest to jedno z najpopularniejszych warzyw używanych w każdej kuchni. Cebula oprócz tego, że jest używana w kuchni to dzięki swoim…
Naturalne syropy w kuchni
Przy gotowaniu w domu wykorzystuje się wiele różnych składników, także tych naturalnego pochodzenia. Czy i kiedy warto wykorzystywać naturalne syropy w swojej kuchni? Czy służą one tylko do…
3 przepisy na pyszne koktajle, które dodadzą Ci energii po zimie!
Zima to czas naprawdę sporego wysiłku dla organizmu. Nic dziwnego, że gdy chyli się już ku końcowi, naprawdę brakuje Ci już energii. Możesz ją jednak szybko odzyskać, pijąc…
Kardamon i jego właściwości
Kardamon to przyprawa używana od lat. Występuje w postaci sproszkowanego proszku, nasion lub strączków. Możemy ja rozpoznać poprzez cytrynowo – imbirowy zapach. Jeżeli chodzi o smak to jest…
Zdrowa alternatywa dla małej czarnej
Początek dnia bez pobudzającej kawy? Wielu z nas takiej sytuacji nie jest w stanie sobie wyobrazić. Cóż jednak począć mają ci, którzy szukają zdrowszej alternatywy dla porannej małej…
Imbir – dlaczego jest zdrowy?
Przez bardzo długi czas kojarzyłem imbir głównie z orientalnymi potrawami- kuchnia indyjska, japońska, chińska. Jednak poczytałem trochę i już wiem dlaczego imbir jest zdrowy i warto go jeść…