Hot toddy – lekarstwo na przeziębienie
Jesienią, zimą i wczesną wiosną nietrudno o przeziębienie, zwłaszcza kiedy na dworzu są znaczne wahania temperatur. W tym…
Syrop z cebuli
Cebula to warzywo znane na całym świecie, jest to jedno z najpopularniejszych warzyw używanych w każdej kuchni. Cebula…
Naturalne syropy w kuchni
Przy gotowaniu w domu wykorzystuje się wiele różnych składników, także tych naturalnego pochodzenia. Czy i kiedy warto wykorzystywać…
3 przepisy na pyszne koktajle, które dodadzą Ci energii po zimie!
Zima to czas naprawdę sporego wysiłku dla organizmu. Nic dziwnego, że gdy chyli się już ku końcowi, naprawdę…
Kardamon i jego właściwości
Kardamon to przyprawa używana od lat. Występuje w postaci sproszkowanego proszku, nasion lub strączków. Możemy ja rozpoznać poprzez…
Zdrowa alternatywa dla małej czarnej
Początek dnia bez pobudzającej kawy? Wielu z nas takiej sytuacji nie jest w stanie sobie wyobrazić. Cóż jednak…
Imbir – dlaczego jest zdrowy?
Przez bardzo długi czas kojarzyłem imbir głównie z orientalnymi potrawami- kuchnia indyjska, japońska, chińska. Jednak poczytałem trochę i…