Lukier cytrynowy
Wszyscy uwielbiają ciasta, ciasteczka, pączki i babeczki z domowym lukrem! Zapraszam zatem po przepis na domowy lukier cytrynowy, które świetnie pasuje do babek cytrynowych czy ciast drożdżowych. Robienie…
Jak prawidłowo używać rękawa cukierniczego?
Rękawy cukiernicze to podstawowe akcesoria do dekorowania wypieków i deserów, które pozwalają tworzyć misterne zdobienia i fantazyjne stylizacje. Stosowanie rękawów cukierniczych z wymiennymi tylkami stanowi bardzo prosty sposób,…
Topper na tort – czym jest i jak go wykorzystać? Poznaj zalety tej dekoracji
Tort to obowiązkowy element wielu okazji – urodziny, ślub, komunia czy rocznica to tylko kilka okoliczności, które warto uświetnić tym okazałym wypiekiem. Aby tort faktycznie prezentował się efektownie,…
5 jadalnych i efektownych dekoracji na tort
Nic tak nie pobudza naszego apetytu, jak pięknie podane jedzenie. Dlatego tak dużą wagę przywiązujemy do dekoracji cukierniczych. Producenci oferują coraz więcej oryginalnych propozycji, które świetnie się sprawdzą…
Mazurek na kruchym cieście
Mazurek na kruchym cieście to nie tylko propozycja na świąteczne ciasto, możecie je przygotować na każdą inną uroczystość. Trzeba przyznać, że jak każdy mazurek jest on wyjątkowo słodki…
Jak robić apetyczne zdjęcia kulinarne, które zawojują Instagram?
Nie od dziś wiadomo, że pyszne jedzenie może sprawiać nam mnóstwo przyjemności – tak samo jak dobrze zrobione zdjęcia! Czy uwielbiasz przyrządzać różne potrawy i chcesz, żeby o…
Jak udekorować tort? Top 3 szybkich pomysłów!
Skoro zdecydowaliśmy się już na przygotowanie domowego toru i nam się udało, pora zabrać się za dekoracje. Pokażę, Wam 3 proste i szybkie sposoby na dekorowanie tortów. Dekoracja…