Niedawno podawałem przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z mozzarella, tym razem będzie bardzo podobna propozycja, z tą jednak różnicą że wykorzystamy do niej fetę i sos jogurtowy.
Poniżej macie listę potrzebnych składników i prosty przepis…
Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej z fetą:
- 1/3 kapusty pekińskiej
- 8 małych ogórków konserwowych w zlewie pepperoni
- 1 kostka sera feta
- 1/2 zielonego ogórka
- 1 pomidor
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1/2 puszki kukurydzy
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z fetą:
- 1/3 kapusty pekińskiej drobno siekamy i przekładamy do miski.
- Pomidora, 1/2 ogórka zielonego, paprykę dokładnie myjemy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do kapusty.
- 8 małych ogórków konserwowych w zalewie pepperoni kroimy w kosteczkę i dodajemy do poprzednich składników.
- Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
- Do składników dodajemy 1/2 puszki kukurydzy i pokrojoną w kosteczkę fetę.
- W małej misce przygotowujemy sos jogurtowy: Do 5-6 łyżek jogurtu naturalnego dodajemy łyżeczkę ziół prowansalskich i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.