Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem

Przystawka - babeczki z pastą jajeczną i łososiem

Już niejednokrotnie widzieliśmy na różnego rodzaju przyjęciach, spotkaniach babeczki z kruchego ciasta podane w postaci wytrawnej. Tym razem Madzia postanowiła przygotować domową wersję babeczek z pastą jajeczną i łososiem. 

Ponieważ potrzeba sporo czasu na przygotowanie samych babeczek, skorzystaliśmy z gotowych wytrawnych babeczek. Być może są odrobinę droższe, aniżeli te przygotowane w domu, ale pozwala to zaoszczędzić odrobine czasu.

Babeczki z pastą jajeczną i łososiem – składniki

  • 10 babeczek z kruchego ciasta
  • 100-150g wędzonego łososia
  • 4 jajka
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Babeczki z pastą jajeczną i łososiem – przepis

Jajka gotujemy na twardo, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.

Łososia kroimy w mniejsze kawałki, szczypiorek drobno siekamy, ostudzone jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i musztardą. Farsz do babeczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Babeczki wypełniamy nadzieniem i dekorujemy odrobiną koperku, albo natką pietruszki.

Przystawka - babeczki z pastą jajeczną i łososiem
Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.