Mini pizzerinki
Mini pizzerinki to pyszna przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję. To szybki i łatwy sposób na przyrządzenie pizzy, zwłaszcza gdy nie ma wystarczająco dużo czasu na zrobienie…
Pampuchy
Pampuchy czyli drożdżowe bułeczki na parze. Są one znane również pod nazwami buchty, parowce, a także parowańce. Są szybkie, proste do przygotowania. Parowańce przygotowywane są na parze i…
Bagietki z suszonymi pomidorami
Bagietki z suszonymi pomidorami to moja modyfikacja klasycznego przepisu na bagietkę. Bagietkę z pomidorami, bardzo często możecie kupić w sklepie, więc postanowiłem pokazać Wam, jak przygotować ją w…
Focaccia
Focaccia to jeden z rodzai włoskiego pieczywa, bardzo często to podstawa pizzy. Jest ona jednak podawana bez sosu pomidorowego i sera. W wielu częściach Włoch robi się ją…
Pączki z nadzieniem różanym
Pączki z nadzieniem różanym to klasyczna propozycja na pyszne pączusie na tłusty czwartek. Marmolada różana, to chyba klasyka. Jeśli to ma być klasyczny przepis, to oczywiście koniecznie musimy…
Domowa chałka drożdżowa
Dziś pokażę Wam jak przygotować pyszną, drożdżową chałkę. Jednak uważajcie, bo chałka mimo, że jest ogromna to znika ze stołu w błyskawicznym tempie. Smakuje wyśmienicie zaraz po upieczeniu,…