Top 5 zalet diety wegańskiej, o których nie miałeś pojęcia
Dieta wegańska jest zdrowa i to fakt niezaprzeczalny. Jest wręcz obłędnie zdrowa i smaczna. Wiecie zapewne też, że weganie żyją dłużej i rzadziej chorują na ciężkie choroby typu…
Co warto dodać do porannej owsianki?
Owsianka przez wiele lat kojarzona była z nudnym i mało smacznym śniadaniem, które każdy pamiętał z dzieciństwa. Jednak odpowiednio przygotowana potrafi zadowolić nawet największych smakoszy. Za kulinarny renesans…
Łosoś na słodko ze szparagami w 20 minut
Łosoś na słodko ze szparagami w 20 minut to obiad, który przygotujecie dosłownie w niecałe pół godziny. Danie jest bardzo proste, nie wymaga wielu składników i z całą…
Czy awokado można jeść w ciąży?
Awokado to egzotyczny owoc, który zdaniem wielu dietetyków oraz osób specjalizujących się w zdrowym odżywianiu jest owocem doskonałym. Co prawda jest on bardzo kaloryczny, bo 100g awokado to…
Nowalijki, przedsmak lata na talerzu
Początek marca to czas, gdy do kuchni dyskretnie zakrada się wiosna w postaci nowalijek. Stęsknieni za smakiem noworocznego pomidora, sałaty czy szczypioru sięgamy po nie coraz częściej. Na…
Wyciskane soki receptą na zdrowie – czyli dlaczego warto pić świeży sok z warzyw i owoców?
Świeży sok to fantastyczne źródło witamin i składników odżywczych. Od dawna szukasz już sposobu na to, by skutecznie o siebie zadbać? Codzienne picie soków to po prostu recepta na zdrowie…
Indyk w kulinarnych tradycjach świata
Mięso indycze coraz częściej gości na naszych stołach. Na terenie Unii Europejskiej to Polska jest jego największym producentem, na co wskazują eksperci programu „Indyk z Europy – pod…
Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk?
Czy wiesz, że każda część indyczego mięsa ma inne walory kulinarne? Najczęściej spotykamy się z filetami z indyczych piersi oraz z udźcem i podudziami. Te pierwsze przypominają smakiem…