Szybka pasta jajeczna
Śniadania

Szybka pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealny dodatek do pieczywa. Doskonale nadaje się jako dodatek do kanapek.

Przepis jest bardzo prosty, a przede wszystkim szybki w wykonaniu.

Składniki

  • 4 jajka
  • ok. 150g sera żółtego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – przepis

1. Gotujemy na twardo jajka, a następnie zostawiamy je do wystudzenia.

2. na grubych oczkach na tarce ścieramy żółty ser. Jeśli zależy nam na czasie, może to samo zrobić z jajkami. Następnie drobno siekamy szczypiorek i mieszamy wszystkie składniki z majonezem.

3. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

8 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
ola
25 października 2013 18:52

Ciekawa pasta jajeczna, wyprobuje ja w domu. a pozniej pochwale sie w pracy, pracuje przy sniadaniach w Hotelu:) i tez robimy paste jajeczna, bedzie cos nowego. dziekuje za przepis:) pozdrawiam .

http://kuchniasentymentalna.wordpress.com/
8 listopada 2013 12:17

świetna! te proste pomysły są najlepsze :)

barbara szelag
11 listopada 2013 18:15

jo tyz jym

Anonim
11 listopada 2013 18:41
Odpowiedz do ...  barbara szelag

bardzo dobry przepis spróbuję…

Zuza
2 stycznia 2018 14:35

z serem jeszcze nie robiłam, musi być pysznie :)

Baasiunnia
3 stycznia 2018 10:10

A czy można zamiast majonezu dać jogurt naturalny?