Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealny dodatek do pieczywa. Doskonale nadaje się jako dodatek do kanapek.
Przepis jest bardzo prosty, a przede wszystkim szybki w wykonaniu.
Składniki
- 4 jajka
- ok. 150g sera żółtego
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – przepis
1. Gotujemy na twardo jajka, a następnie zostawiamy je do wystudzenia.
Obejrzyj nasze filmy:
2. na grubych oczkach na tarce ścieramy żółty ser. Jeśli zależy nam na czasie, może to samo zrobić z jajkami. Następnie drobno siekamy szczypiorek i mieszamy wszystkie składniki z majonezem.
3. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciekawa pasta jajeczna, wyprobuje ja w domu. a pozniej pochwale sie w pracy, pracuje przy sniadaniach w Hotelu:) i tez robimy paste jajeczna, bedzie cos nowego. dziekuje za przepis:) pozdrawiam .
świetna! te proste pomysły są najlepsze :)
jo tyz jym
bardzo dobry przepis spróbuję…
z serem jeszcze nie robiłam, musi być pysznie :)
Polecam… my zazwyczaj robimy z serem :)
A czy można zamiast majonezu dać jogurt naturalny?
Jeśli jogurt będzie bardzo gęsty to tak. Ale raczej nie polecam.