Pieczone udka z cebulką i pieczarkami
Mięsa

Pieczone udka z cebulką i pieczarkami

To był zwykły dzień pracy, byliśmy wieczorem z Madzią umówieni na spotkanie przy winku ze znajomymi. Nie przyjmiemy ich przecież z pustymi rękami, trzeba było coś na szybko przygotować. Wybór padł na pieczone udka z kurczaka, dlatego że przygotowanie ich jest szybkie – przyprawiamy i wstawiamy do piekarnika :)

Poniżej lista zakupów i prosty przepis…

Składniki na pieczone udka z cebulką i pieczarkami:

  • 8 udek z kurczaka
  • 3 średnie cebule
  • 500g pieczarek
  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa do grilla

Przepis na pieczone udka z cebulką i pieczarkami:

  1. Udka myjemy, układamy w blaszce, a następnie posypujemy „przyprawą do kurczaka”.
  2. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki, które następnie układamy na kurczaki.
  3. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w plasterki i układamy na udkach z kurczaka.
  4. Całość posypujemy jeszcze szczyptą przyprawy do grilla, podlewamy odrobiną wody i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. na 2 godziny.

Smacznego!

Pieczone udka z cebulką i pieczarkami Pieczone udka z cebulką i pieczarkami

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.