Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej marynacie.
Błyskawiczny przepis na marynatę, jednak warto żeberka zamarynować parę, albo kilkanaście godzin wcześniej :)
Składniki
- 150 ml miodu
- 2 łyżki musztardy
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- żeberka
Grillowane żeberka na słodko – przepis
- Żeberka dzielimy na mniejsze porcje. Dokładnie myjemy.
- Wszystkie składniki mieszamy w misce do połączenia się składników.
- Żeberka dokładnie obtaczamy w marynacie i zostawiamy w lodówce na kilka, kilkanaście godzin, aby mięso przeszło aromatem składników.
- Pieczemy na rozgrzanym ruszcie aż mięso będzie miękkie i rumiane.