Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej marynacie.

Błyskawiczny przepis na marynatę, jednak warto żeberka zamarynować parę, albo kilkanaście godzin wcześniej :)

Składniki

  • 150 ml miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • żeberka

Grillowane żeberka na słodko – przepis

  1. Żeberka dzielimy na mniejsze porcje. Dokładnie myjemy.
  2. Wszystkie składniki mieszamy w misce do połączenia się składników.
  3. Żeberka dokładnie obtaczamy w marynacie i zostawiamy w lodówce na kilka, kilkanaście godzin, aby mięso przeszło aromatem składników.
  4. Pieczemy na rozgrzanym ruszcie aż mięso będzie miękkie i rumiane.

Zobaczcie też więcej przepisów na grilla !