Sałatka z brokułem i fetą

Sałatka z brokułem i fetą

Szybka i bardzo zdrowa sałatka z brokułem i fetą doskonale zda egzamin jako pożywny posiłek na lunch, albo jako dodatek do „przysłowiowej” kanapki na śniadanie.

Sałatkę przygotujemy w kilka chwil i z całą pewnością nam posmakuje… ale zamiast się tutaj rozpisywać, poniżej znajdziecie przepis… sprawdźcie i napiszcie w komentarzach czy Wam smakowało :)

Sałatka z brokułem i fetą – składniki:

  • 1 brokuł
  • 1 szklanka makaronu świderki (najlepiej kolorowego)
  • 1/2 kostki sera feta
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 100g jogurtu naturalnego
  • zioła prowansalskie
  • sól (może być np. z trawą cytrynową)
  • pieprz
  • 1 puszka czerwonej fasoli

Sałatka z brokułem i fetą – przepis:

  1. Brokuła gotujemy al dente. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia, a najlepiej zahartować go zimną wodą.
  2. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
  3. Do miseczki dodajemy różyczki brokuła, makaron, odsączoną czerwoną fasolę, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojoną w kostkę fetę i całość mieszamy z sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego i ziół prowansalskich.
  4. Wierzch sałatki posypujemy uprażonymi pestkami dyni.

Przepisy na sałatki z brokułem:

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.